Presentation

För er som inte känner mig sedan tidigare, och har hittat hit för att snoka lite eller vill ta reda på vem jag är, kan det kanske vara lägligt med en liten presentation av mig och mitt hästliv. Skulle såklart kunna skriva en avhandling om detta, men det ska jag försöka att låta bli. Så, var börjar man?
 
Dåtiden: Som för de flesta andra vuxna hästnördar började mitt hästliv på ridskola som liten. Jag fick Smarty, min första ponny, när jag var 10 och min andra häst Bluebell när jag var 13. Båda dessa vänner har jag lyckligtvis kvar än idag, med ett litet undantag för mitt och Bluebells uppehåll hösten 2010 till våren 2012. Det var mitt livs största misstag att göra mig av med henne, men lyckligtvis återförenades vi drygt ett år senare och "lever nu lyckliga i alla våra dagar". Det var ett svårt och deppigt men lärorikt år. Allt har en mening! 
 
Nutiden: Nu läser jag sista året på Bollerups Naturbruksgymnasium och har Bluebell här på skolan. 27 år gammal får Smarty stanna hemma i sin lugna, trivsamma lösdrift och leva pensionärsliv med mina kära föräldrar som skötare. 
Mitt största mål med hästandet (syftar då mestadels på Bluebell eftersom hon utgör största delen) är att kunna kommunicera och lära av varandra. Utöver det spelar det inte så stor roll exakt var vi sysslar med, men allt måste ske på bästa sätt! Däremot älskar vi att hitta på olika saker, så våra träningspass är väldigt varierande. Lek och bus från marken, långa uteritter, AR-inspirerade dressyrpass och "Long Reining" är några exempel. Jag har även deltagit i några distansritter med Bluebell - som längst en clear round på 45 km - vilket vi båda tyckte var underbart roligt. Det blir garanterat fler!
 
För att göra er lite uppdaterade om var vi är idag har Bluebell som jag nämnde i förra inlägget varit lite småsjuk i princip hela sommaren. Det började med att hon blev lite hängig och inte ville rida eller hitta på saker - allmänt trött och seg helt enkelt. Plötsligt blev det lite bättre i några dagar, för att sedan bli sämre igen och det var då jag ringde veterinär, som kom ut och gjorde en grundlig undersökning.
  Till min besvikelse - eller lättnad? - hittade veterinären ingenting allvarligt, så då var vi tillbaka på ruta ett igen. Så nu har allt legat på is ett tag och Bluebell och jag har inte varit igång med någon vettig träning sedan i våras, innan vi kom hem från Bollerup inför sommarlovet. Allt har känts hopplöst och tråkigt och gör det delvis fortfarande, eftersom hon inte riktigt är sig själv ännu, och med tanke på att ingen vet vad det är för fel på henne vågar vi inte sätta igång som vanligt än. Så det enda jag kan göra nu är helt enkelt att lyssna på Bluebell (förutom, givetvis, att leta efter lösningar på grundproblemet). Vi hittar på saker - promenerar, leker i ridhuset, pysslar - och tar det helt enkelt som det kommer. Vi gör vad vi kan, mer än så kan vi inte göra! 
 
Framtiden: Jag vet inte hur många gånger jag har velat över vad jag vill göra i framtiden, ibland har det varit så många saker jag vill göra att jag inte kunnat bestämma mig för vad jag ska satsa på... Men nu har det i alla fall varit samma "slutmål" ett tag, och det känns lite mer genomtänkt än tidigare, så förhoppningsvis förblir det så! 
  Vad jag vill i grund och botten är att jobba med hästar. Jag planerar att starta ett företag, utbilda mig till equiterapeut och ha det som grundsten för företaget, men även instruera i att hitta kommunikation och harmoni med sin häst, kanske akademiskt också. Självklart ska allt detta ske på en stor, härlig gård (/slott!) på något lugnt och vackert ställe. Och nu drömmer jag mig såklart bort och längtar tills allt detta blir verklighet.
 
Det är viktigt att ha mål, men det är nog ännu viktigare att kunna njuta av dagen! Något jag nog är ganska bra på, trots allt. Till hjälp har jag ju världens (min) bästa livscoach, Bluebell! :)